KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

KSK De Duif - VK Vlaams Huis: 2-5

Posted by Karl on February 20, 2016 at 2:45 PM

Deze namiddag stond de uitgestelde wedstrijd tegen Vlaams Huis op het programma. Uitzonderlijk werd deze thuiswedstrijd niet in onze eigen BAMBAM-Arena gespeeld, maar wel op de terreinen in de Meerminnendam.


We begonnen net niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd en hadden het moeilijk om de tegenstander af te stoppen. Op een moeilijk bespeelbaar terrein kreeg Vlaams Huis in de aanvangsfase enkele kleine kansen, na een kwartier kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong, zij het na een duwfout op corner. Niet veel later mistte Kevin zijn controle, hierdoor kon de spits van Vlaams Huis alleen op Serge afgaan, die de score verdubbelde. 
Deze 0-2 achterstand schudde ons blijkbaar wakker want we staken af en toe onze neus aan het venster, een voorzet vanop links werd door Mathieu overgekopt, even later kon Marco opnieuw een voorzet van Karl net niet in doel werken, de bal kwam op zijn scheenlap terecht (normaal scoort hij met de scheenlap;)). Aan de overkant was het helaas wel prijs en stond het na een half uur 0-3.
We bleven onszelf wel smijten en liepen toch achter elke bal. Karl en Iani konden een bal net binnenhouden (ook al was het voor de scheidsrechter moeilijk te zien omdat de cornervlaggen omgewaaid waren:roll:), kort daarna werd er een strafschopfout gemaakt. Marco faalde niet en zo kwamen we toch een beetje terug in de wedstrijd. 5 minuten later zette Mathieu zich goed door op rechts, via de doelman kwam de bal voor de voeten van Karl die de bal onder de keeper binnenschoof, de aansluitingstreffer was een feit.

Na een goed uitgespeelde counter legde Iani de bal achteruit naar Karl, die moest de gelijkmaker scoren maar besloot jammerlijk de doelman, dé kans op de gelijkmaker. 2-3 was de ruststand.


We begonnen sterk aan de 2e helft met veel druk naar voren, dit resulteerde snel in enkele mogelijkheden en corners, maar echt grote kansen waren er niet. Aan de overkant kwam Vlaams Huis 2x met geluk in balbezit, helaas voor ons werkten ze beide kansen knap af met een plaatsbal in de winkelhaak, zo stonden we plots 2-5 in het krijt. 
Toch gaven we niet op en bleven we met z'n allen knokken en bij momenten knutselden we toch mooie aanvallen in elkaar. Onze backs Jeroen en Vincent schoven vaak mee in en zorgden zo voor aanvallender spel, ook Pieter rukte een paar keer goed op naar voor. Er waren nog wel een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar net zoals in de eerste helft wrongen Marco en Karl de grootste kansen de nek om. Gescoord werd er niet meer, 2-5 was de eindstand.


Ondanks de nederlaag een pluim voor de mentaliteit, ondanks de achterstand bleven we toch knokken en proberen voetballen. Hopelijk levert dit de komende weken meer punten op dan de voorbije 2 wedstrijden.


Doelpunten
1-3: Marco
2-3: Karl


Kaarten

Kevin (geel)


Opstelling
Serge, Jeroen, Joery, Pieter, Kevin (40' Vincent), Karl, Marco, Ruben, Mathieu, Ulrich (46' Anthony), Iani.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments