KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

VK Palamos - KSK De Duif: 1-3

Posted by Mathieu on January 26, 2016 at 3:15 AM

Verslag door Johan:

Twee weken na onze stuntzege op het veld van eerstereekser Bosdam, moesten onze duiven naar het verrassend voorlaatst geklasseerde Palamos. Een vriesweek was deze wedstrijd vooraf gegaan maar ook al vroor het gelukkig niet deze zaterdag, door de dooi en de regen lag het brede veld er zeer zwaar bij.

 

Het leek onze jongens allemaal niet veel te deren, want we namen de wedstrijd direct in handen. Vanuit een sterke en harde verdediging werd er geprobeerd te voetballen, ons middenveld en aanval namen ook de bovenhand van hun tegenstrevers en probeerden snel de diepte te zoeken. Veel grote kansen leverde dat niet direct op, maar bij de eerste grote kans stond er wel 0-1 op het bord. Het was Ruben die zich vrij maakte op links en de voorzet afleverde, Johan miste zijn controle maar de bal kwam wel bij de doorgelopen Mathieu en die twijfelde niet om de bal tegen de netten te duwen. We hadden de wedstrijd goed onder controle en via bij wijlen goed voetbal zorgden we voor het nodige gevaar. Zo zag Johan zijn vrije trap op de lat belanden en bleef de rebound van Mathieu tussen de knieën van de doelman zitten. Nog voor rust zorgde dat gevaar voor de dubbele voorsprong. Het was de bal vanop links van Johan die Mathieu bereikte, die won zijn duel met de keeper, en zo kon Ruben de bal in het lege doel leggen en voor de 0-2 tekenen. De tegenstander zette daar 2 schoten tegenover die telkens dichtbij de goal passeerden maar verder kwamen wij niet echt in de problemen.

 

In het begin van de tweede helft werd al snel duidelijk dat Palamos meer de aanval ging zoeken en namen ze toch enigzins de wedstrijd over. Zo moest Serge zich tonen 1 tegen 1 en kwam daarbij sterk als winnaar uit. Nadat die eerste druk wat aan het afnemen was, scoorde Palamos toch de 1-2. Het was een vrije trap van aan de linkerkant die Serge even op het verkeerde zette en zo in de verste hoek verdween. Werd het dan toch nog spannend en knokken? Nee en daar zorgde onze jongens vrij snel na het tegendoelpunt al voor. Bij de aftrap werd meteen de aanval gezocht en dat leverde paniek op bij de tegenstander, een inworp volgde vrij snel en de daaropvolgende scrimmage leverde een penalty op. De keeper trok Mathieu zijn been weg en na enig aarzelen floot de scheidrechter dan toch de elfmeter. Uitgelezen kans voor onze Captain om zijn seizoenstotaal aan te dikken en dit liet Marco dan niet na. Rustig in het hoekje, 1-3 en alles terug onder controle. De wedstrijd werd zwaarder door de staat van het veld, harder in de duels ook maar alles zeer fair. Onze duiven kregen nog een grote kans tot scoren via Ruben, maar die stuitte 1 tegen 1 met de doelman op een sterke save. Aan de andere kant bracht Anthony redding aan de lijn nadat we een corner niet direct weggewerkt kregen. Er werd nog geprobeerd te counteren maar de vermoeidheid speelde meer dan eens parten, zo stierven potentiële kansen wel eens vroege dood door een kleine onzuiverheid in de passing/voorzet. Zo bleef de stand 1-3 in ons voordeel.

 

Een verdiende en deugdoende zege voor De Duif, die volgende week een weekje rust krijgen en vrij zijn. Nadien terug met frisse moed verder gaan op dit elan en dan zullen er ongetwijfeld nog mooie resultaten volgen!

 

Opstelling

Serge, Jeroen (45' Kevin), Timothy, Joery, Pieter, Karl (60' Anthony), Dimitri, Marco, Mathieu, Johan, Ruben (80' Dylan).

 

Kaarten

geen

 

Doelpunten

0-1: Johan -> Mathieu

0-2: Mathieu -> Ruben

1-3: Marco (pen.)

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments