KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

Chiro De Mops - KSK De Duif: 3-5

Posted by Karl on December 21, 2015 at 2:00 PM

Na een weekje rust mochten we opnieuw de wei in voor onze laatste wedstrijd van 2015. Wei is een correcte benaming voor het veld dat er hobbelig en zwaar bijlag. 
De voorbije jaren was Chiro één van de zwakke broertjes in onze reeks, ondertussen hebben ze zich versterkt en mochten ze toch niet onderschat worden.


Het begin van de wedstrijd was wat aarzelend, van in het begin werd het wel duidelijk dat het geen wedstrijd ging worden waarin veel vloeiende combinaties te zien zouden zijn, duels daarentegen wel. Vroeg in de wedstrijd moesten we noodgedwongen wisselen, na een botsing met Jeroen ging Ruben hinkend van het veld. Dimi kwam in zijn plaatst en mocht met Karl bikkelen op het middenveld, Marco schoof hierdoor een rij achteruit. 
Niet veel later kregen we geen corner, op de tegenaanval maakte Vincent een handbal. Jeroen was zijn muur nog aan het opstellen toen de scheids al floot, op die manier werd het een makkelijk doelpunt en keken we tegen een vroege achterstand aan. 
Wij zetten daar aanvankelijk niet veel tegenover, tenzij veel slordige passes. Via Kevin en Mathieu kregen we toch 2 kleine kansen, maar écht gevaarlijk waren die niet. Toch kwamen we op het kwartier langszij, een corner van Karl werd door onze captain binnengestoten met zijn dijbeen, 1-1. 
Kort daarna mocht Anthony op aangeven van Johan alleen op doel afgaan, maar hij had moeite met het veld en besloot onbesuisd over. Op één van de vele ballen in onze rug verdedigde Vincent aanvankelijk goed, maar daarna probeerde hij naar binnen te kappen, de spits van Chiro had dit goed doorzien en bracht hen opnieuw op voorsprong. 

Na een mooie combinatie kreeg Serge nog een mooie kans aangeboden, maar hij kreeg de bal net niet genoeg onder controle om gevaarlijk te zijn. Beide ploegen kregen nog een aantal kleine kansen, maar de 2-1 bleef op het bord staan tot aan de rust.


Met opgeheven hoofd kwamen we opnieuw het veld op, deze laatste wedstrijd van 2015 moesten en zouden we winnen. Achteraan hielden Serge, Joery, Marco en Kevin de boel goed gesloten en konden veel ballen onderscheppen, Jeroen voetbalde goed mee en zat er een aantal keer goed tussen. Aanvallend konden we in de tweede helft meer druk zetten en kreeg Chiro het beetje bij beetje moeilijker. Na een vrije trap probeerde de ingevallen Iani het met een knappe omhaal die geparreerd werd door de doelman, maar Dimi stond op zijn Marco's op de goede plaats om de rebound binnen te koppen, eindelijk de verdiende gelijkmaker! 
Pieter begon ook onder stoom te komen en begon aan één van zijn gekende rushes, ditmaal op de linker kant. Hij liep met de bal aan de voet zijn tegenstander 'los uit het wiel' en zette scherp voor, Anthony was goed naar de eerste paal gedoken en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. 


We namen Chiro verder bij de keel en sneden de adem langzaam af, bij één van de tegenstanders was dit zelfs 'tot spougens toe'. De wedstrijd zou op karakter gewonnen worden, en dat lieten we met heel de ploeg zien, er werd geknokt voor elk grassprietje, en dat waren er heus niet zoveel. 
Iani was zeer gretig ingevallen, de verdediging van Chiro had moeite om hem af te stoppen en hadden een aantal fouten nodig. De zoveelste fout was in het strafschopgebied, op die manier kon Marco zijn 2e van de namiddag binnenleggen.
Wanneer Chiro er toch eens doorkwam stond Jeroen paraat, hij zorgde er mee voor dat ze niet konden terugkomen. Wanneer ze hem toch eens konden passeren was er nog Dylan die de bal van de lijn kon redden. 
Een mislukte corner van Dimi kwam voor de voeten van Mathieu terecht, die joeg de bal tegen de netten en stelde zo de overwinning helemaal veilig. De 3-5 die Chiro nog kon maken was nog maar een voetnoot, onze 3 punten kwamen niet meer in gevaar.


Een wedstrijd waarin we het aanvankelijk moeilijk hadden, maar gaandeweg knokten we ons in de wedstrijd. Vaak verliezen we dit soort wedstrijden, maar nu wonnen we op karakter en, verrassend genoeg, op fysieke kracht. Knap gevochten gasten, op naar het nieuwe jaar!


Opstelling:
Jeroen, Serge, Joery, Ruben (16' Dimi), Kevin (80' Dylan), Vincent (61' Pieter), Karl, Dimi, Mathieu, Johan (61' Iani), Anthony.


Kaarten:
geen


Doelpunten:
1-1: Karl -> Marco
2-2: Dimi
2-3: Pieter -> Anthony
2-4: Marco (pen)
2-5: Dimi -> Mathieu

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments