KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

Sportif - KSK De Duif: 4-3

Posted by Mathieu on December 7, 2015 at 7:00 PM

Verslag door Mathieu Demoor

Afgelopen weekend stond de altijd iets meer beladen wedstrijd tegen Sportif Beveren op het programma.Maar liefst 4 Duiven (Pieter, Johan, Timothy en Dimitri) hebben in het verleden bij Sportif gespeeld.

Na een opwarming onder leiding van de plaatselijke stadionomroeper en zijn opzwepende 'Botsautomix vol. 2' werd de wedstrijd met enige vertraging op gang gefloten.

In het openingskwartier maakte Sportif meteen z'n ambities duidelijk. We hadden het zelf moeilijk om een voet aan de grond te krijgen en moesten toekijken hoe het balletje vlot rond ging.

Niet veel later stond het dan ook niet geheel verrassend 1-0. Een doorgebroken spits mocht (vanuit buitenspel?) alleen op doelman Jeroen afstormen. Niet zelfzuchtig werd de bal nog naar een gevolgde kompaan opzij gelegd (weer buitenspel?); die de bal maar voor het lege doel hoefde binnen te leggen.

Na de achterstand kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Een voorzet van Mathieu werd door Ruben aan de 2de paal op de keeper getrapt; een aflegger van Mathieu naar de afgehaakte Johan werd naast getrapt.

Gelukkig kwamen we al bij al snel op gelijke hoogte. Na mistasten in de centrale as van Sportif mocht Karl van op links alleen op doel afgaan. Met een kruiselings schot nam hij de doelman te grazen.

Nog voor de koffie kwamen we op voorsprong toen Thomas van op rechts stevig uithaalde. De nochtans goed keepende thuisgoalie kon diens poging nog enigszins afweren, maar Karl was goed gevolgd om z'n 2de van de namiddag binnen te tikken.

Al bij al een terechte ruststand. Wim werd tijdens de rust vervangen door Timothy.

De 2de helft kon niet slechter beginnen. In enkele minuten tijd werd de hardbevochten voorsprong helemaal uit handen gegeven.

Een inworp van Sportif botste (al dan niet rechtstreeks) in doel: 2-2. Een fractie later mocht de vrijstaande spits van Sportif aanleggen: 3-2.

Alweer 2 minuten later verdween een afstandsschot met een boogje over Jeroen: 4-2. Deze tussenstand kwam als een mokerslag aan.Met nog bijna 40 minuten op de klok moesten we dus alles op alles zetten om toch minstens nog een punt uit de brand te slepen.

Het moet gezegd zijn, als team werd er echt geknokt. Een voorzet van Karl was net iets te hard/scherp voor Mathieu om aan de 2de paal om al duikend binnen te koppen.Kort hierna was het toch bingo.

Joery kon de bal met zijn linker laag voor doel brengen en het was Thomas die van kortbij kon binnentikken: 4-3. Iets na het uur werden Karl en Kevin vervangen door Serge en Vincent.

Sportif probeerde telkens op de counter de beslissende 5-3 te zoeken, maar werd regelmatig afgevlagd voor buitenspel.Jeroen speelde ook iets hoger zodat de lange ballen van Sportif in de kiem gesmoord werden.

Een kwartier voor het einde was de gelijkmaker ei zo na een feit. Een poging van Marco rolde tegen de paal en bij de daaropvolgende scrimmage werden meerdere pogingen net voor de doellijn afgeblokt.

Vincent mocht het wat later nog eens met zijn rechter net buiten de baklijn proberen, maar zijn schot ging naast.

Met de moed der wanhoop bleven we drukken. Thomas en Ruben probeerden ... tevergeefs. Helemaal in het slot kon Mathieu nog op een corner naar de verste paal koppen, maar de doelman zat goed in de hoek.

Zo bleef uiteindelijk de 4-3 score op het bord staan. Spijtig, want er zat echt meer in.

Al enkele wedstrijden na elkaar zit de mentaliteit goed. Vroeg of laat pakken we weer een driepunter; liefst al na het vrije weekend tegen (het fors versterkte) Chiro De Mops.


Opstelling:

Jeroen, Joery, Wim (45' Timothy), Pieter, Kevin (65' Vincent), Karl (65' Serge), Marco, Ruben, Mathieu, Thomas, Johan.


Kaarten:

Timothy: Geel


Doelpunten:

1-1: Karl
1-2: Karl
4-3: Joery -> Thomas

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments