KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

KSK De Duif - Col RMS B: 2-2 (wordt 5-0 FF)

Posted by Mathieu on November 24, 2015 at 9:30 AM

Verslag door Johan Verhaert

Een natte, koude zaterdagmiddag voor onze wedstrijd tegen Col RMS B. Een ploeg net onder ons in de stand, mits winst bleven we in het spoor van de bovenste ploegen terwijl verlies ons naar de bodem van het klassement kon trekken. Winnen was dus de boodschap en met Ulrich als gelegenheidscoach startten we nog eens in 3-5-2.In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor beide ploegen maar waren de eerste kansen wel voor de bezoekers. Gelukkig voor ons konden we vandaag rekenen op een uitstekende Thomas Vinck, want tot 2x toe was hij de tegenstander de baas en hield hij de 0-0 op het bord. Nadat ook De Duif wat op zijn plooien kwam volgden ook de eerste kansen aan de overzijde, het schot van Karl was de eerste verwittiging. Toen een bal terugkwam uit het vijandelijke strafschopgebied, besloot Serge vanop ongeveer de middencirkel een lange stift. De bal verdween in de verste hoek en zo stonden onze jongens na iets van een 10 minuten 1-0 voor.Het spel speelde zich vooral af in het middenveld en kansen waren schaars, de duels geregeld hard. Op een zwabbberbal van Col RMS op vrije trap had Thomas wederom een goede redding in huis, toch was ook hij eraan voor de moeite toen de tegenstander even later vanuit de rechthoek uithaalde en zo voor de 1-1 tekende. Nog voor rust enkele kleinere kansjes voor de tegenstander en na een 1-2 tussen Serge en Vincent kan Serge nog een uithalen, nu zonder resultaat.

 

In de 2de helft probeerden we toch de wedstrijd naar ons toe te trekken en creeërden we enkele goede kansen. Zo was Iani net te laat op een voorzet, had Roeland een goede kans na uittrap van Thomas maar was de grootste kans voor onze captain. Maar Marco traptte de wenkende kans huizenhoog over van in de kleine rechthoek. Zoals de voetbalwet voorschrijft krijgt de ploeg die zijn kansen niet afmaakt het deksel op neus en zo geschiedde, na 55 minuten keken we ineens aan tegen een 1-2 acherstand. De match werd bitsiger en geregeld ontsierd door opstootjes en fouten, de scheidsrechter werd daarentegen lakser en lakser en ontnam ons voor de zekerheid ook nog maar weer eens een overduidelijke penalty.Maar niet getreurd, ook aan de andere kant werd er fantasierijk gefloten en werd op de rand van onze 16 geen fout gefloten maar wel een schwalbe. Even later een diepe bal van Marco op Roeland die eigenlijk net buitenspel liep maar die liet op het allerlaatste moment de bal dan toch maar aan Mathieu en die zorgde voor de oververdiende 2-2. Het maaktte de match er niet mooier op en nadat Col RMS na een slag in het gezicht wegkwam met geel, werd de match nooit meer een voetbalwedstrijd. De wind speelde zijn rol door elke uittrap van Thomas richting weiland te sturen en de tegenstander had alleen nog maar oog voor de speler ipv de bal.


Een tiental minuten voor het einde was het hek helemaal van de dam toen een opstootje aan de achterlijn uitmonde in een knokpartij omdat sommige Col RMS spelers zich Mike Tyson waanden. De wedstrijd werd stilgelegd, rode kaarten werden uitgedeeld en een verslag werd opgemaakt door de scheidsrechter. Niet echt het einde waar we op gewacht hadden, 3 punten op het veld had mooier geweest maar nu blijkt dat we de wedstrijd toch winnend hebben afgesloten met 5-0 forfaitcijfers.

 

 

Nu een weekje rust en dan alles op de wedstrijd tegen Sportif Beveren!

 

Opstelling

Thomas, Kevin, Joery (45' Pieter), Serge, Mathieu, Marco, Dimi, Ruben (45' Johan), Karl, Vincent (45' Roeland), Iani

 

Doelpunten

1-0: Vincent -> Serge

2-2: Marco -> Mathieu

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments