KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

view:  full / summary

FC De Griffier - KSK De Duif: 3-3

Posted by Mathieu on March 15, 2016 at 4:40 AM Comments comments (5)

Doelpunten

 

2-1: Anthony 

3-2: Mathieu -> Karl

3-3: Karl -> Marco

  

Kaarten  

 Geen 

 

Opstelling

  

Jeffrey, Johan, Pieter, Jeroen, Serge, Mathieu, Marco, Karl, Ulrich (45' Wim), Roeland (60' Dimitri), Anthony.

 

KSK De Duif - FC Vriendenkring: 2-4

Posted by Mathieu on March 7, 2016 at 3:00 AM Comments comments (0)

Doelpunten

 

1-3: Karl

2-4: Marco -> Vincent

 

 

Kaarten  

 Ulrich (geel)

 

 

Opstelling

 

Serge, Kevin, Joery, Marco, Vincent, Mathieu, Dimitri (60' Jeroen) Ulrich, Karl, Johan (60' Jeffrey),Anthony (60' Sander)

 

FC Toerist - KSK De Duif: 1-4

Posted by Mathieu on March 7, 2016 at 3:00 AM Comments comments (0)

Doelpunten

0-1: Joery -> Ruben

0-2: Iani -> Pieter

0-3: Dylan -> Karl

1-4: Ulrich -> Sander 

 

Kaarten 

Kevin, Joery, Mathieu (geel) 

 

Opstelling

Serge, Vincent, Joery, Pieter, Kevin, Karl, Iani, Mathieu, Ruben (45' Dylan), Ulrich, Johan (70' Sander)

 

KSK De Duif - VK Vlaams Huis: 2-5

Posted by Karl on February 20, 2016 at 2:45 PM Comments comments (0)

Deze namiddag stond de uitgestelde wedstrijd tegen Vlaams Huis op het programma. Uitzonderlijk werd deze thuiswedstrijd niet in onze eigen BAMBAM-Arena gespeeld, maar wel op de terreinen in de Meerminnendam.


We begonnen net niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd en hadden het moeilijk om de tegenstander af te stoppen. Op een moeilijk bespeelbaar terrein kreeg Vlaams Huis in de aanvangsfase enkele kleine kansen, na een kwartier kwamen ze dan ook verdiend op voorsprong, zij het na een duwfout op corner. Niet veel later mistte Kevin zijn controle, hierdoor kon de spits van Vlaams Huis alleen op Serge afgaan, die de score verdubbelde. 
Deze 0-2 achterstand schudde ons blijkbaar wakker want we staken af en toe onze neus aan het venster, een voorzet vanop links werd door Mathieu overgekopt, even later kon Marco opnieuw een voorzet van Karl net niet in doel werken, de bal kwam op zijn scheenlap terecht (normaal scoort hij met de scheenlap;)). Aan de overkant was het helaas wel prijs en stond het na een half uur 0-3.
We bleven onszelf wel smijten en liepen toch achter elke bal. Karl en Iani konden een bal net binnenhouden (ook al was het voor de scheidsrechter moeilijk te zien omdat de cornervlaggen omgewaaid waren:roll:), kort daarna werd er een strafschopfout gemaakt. Marco faalde niet en zo kwamen we toch een beetje terug in de wedstrijd. 5 minuten later zette Mathieu zich goed door op rechts, via de doelman kwam de bal voor de voeten van Karl die de bal onder de keeper binnenschoof, de aansluitingstreffer was een feit.

Na een goed uitgespeelde counter legde Iani de bal achteruit naar Karl, die moest de gelijkmaker scoren maar besloot jammerlijk de doelman, dé kans op de gelijkmaker. 2-3 was de ruststand.


We begonnen sterk aan de 2e helft met veel druk naar voren, dit resulteerde snel in enkele mogelijkheden en corners, maar echt grote kansen waren er niet. Aan de overkant kwam Vlaams Huis 2x met geluk in balbezit, helaas voor ons werkten ze beide kansen knap af met een plaatsbal in de winkelhaak, zo stonden we plots 2-5 in het krijt. 
Toch gaven we niet op en bleven we met z'n allen knokken en bij momenten knutselden we toch mooie aanvallen in elkaar. Onze backs Jeroen en Vincent schoven vaak mee in en zorgden zo voor aanvallender spel, ook Pieter rukte een paar keer goed op naar voor. Er waren nog wel een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar net zoals in de eerste helft wrongen Marco en Karl de grootste kansen de nek om. Gescoord werd er niet meer, 2-5 was de eindstand.


Ondanks de nederlaag een pluim voor de mentaliteit, ondanks de achterstand bleven we toch knokken en proberen voetballen. Hopelijk levert dit de komende weken meer punten op dan de voorbije 2 wedstrijden.


Doelpunten
1-3: Marco
2-3: Karl


Kaarten

Kevin (geel)


Opstelling
Serge, Jeroen, Joery, Pieter, Kevin (40' Vincent), Karl, Marco, Ruben, Mathieu, Ulrich (46' Anthony), Iani.

KSK De Duif - Col RMS A: 2-4

Posted by Mathieu on February 14, 2016 at 7:40 AM Comments comments (0)

Verslag door Mathieu


Na 3 weken inactiviteit mochten we afgelopen zaterdag toch nog eens de wei in. De tegenstander van dienst was Col RMS A; al voor de 3de keer dit seizoen trouwens.De voorgaande partijen werden telkens verliezend afgesloten met 6-2 (beker) en 5-2 (competitie). Ulrich was voor de eerste keer sinds begin september terug speelgerechtigd.

 

De eerste (halve) kans van de wedstrijd was voor Karl, maar hij kraakte zijn schot. Iets later kon Thomas net binnen de baklijn uithalen, maar zijn schot werd goed afgeblokt.

Rond het kwartier kon Col RMS A een eerste keer dreigen. Een tegenstrever haalde de achterlijn en kon de bal over een uitkomende Serge lobben. Jeroen bracht net voor de lijn redding.

In het volgende kwartier viel niet veel te beleven. Beide defensies kwamen amper in de problemen door een zwakke opbouw van beide elftallen.

Op het halfuur kon Mathieu een doorsteekpass van Thomas nog net aan de achterlijn over een uitkomende doelman voor doel wippen, maar ook deze keer werd de bal net op tijd ontzet.

Via de corner die volgde (door Dimitri getrapt) kon Johan na enig geharrewar voor doel zijn 5de doelpunt van het seizoen binnenleggen: 1-0.

Enkele minuten later kon hij via een vrije trap bijna de score verdubbelen, maar de bal strandde op de paal.

Net voor rust verdraaide Thomas zijn knie. Hij zou de 2de helft niet meer aanvatten.

 

Tijdens de rust werd er 2 keer gewisseld. Ook na een 10-tal minuten in de 2de helft werd er nog een 3de wissel doorgevoerd.

Het begin van de 2de helft verliep dan ook chaotisch. De organisatie zoals op het einde van de 1ste helft was helemaal zoek.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat Col RMS A via een corner al snel langszij kwam.

Op het uur stak Kevin Mathieu diep, die op zijn buurt kort opzij legde naar Roeland. Roeland schoot in één tijd overhoeks binnen: 2-1.

Enkele minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Na een inworp voor De Duif kwamen de bezoekers plots zeer snel en gemakkelijk alleen voor doel: 2-2.

Alweer niet veel later kon een tegenstrever alleen op Serge afgaan. Vanuit de baklijn werd de bal gelukkig genoeg hoog over Serge en het doel gelobt.

Door het vele afval in ons spelen kwamen we niet veel verder dan enkele voorzetten en geblokte afstandschoten.

Col RMS A speelde het in de volgende 10 minuten dan weer wel goed uit. Het werd 2-3 en nadien op een counter ook 2-4.

Met nog een dikke 5 minuten op de klok was de veer gebroken. Toen Dimitri, Roeland en Vincent in het slot toch nog op de bezoekende goalie mochten afgaan, werd het niet goed uitgespeeld.

De doelman kon het gekraakte schot wegwerken en ook Roeland kon niet hard genoeg afdrukken. Ulrich kreeg overigens bij zijn comeback meteen een gele kaart door een zeer goed leidende scheidsrechter. Dat mag ook eens gezegd worden.

 

Na 3 overwinningen op rij maken we zo terug kennis met nederlaag. Al had er misschien wel meer ingezeten dan een 2-4-nederlaag? Op naar komende zaterdag; dan staat de inhaalwedstrijd tegen Vlaams Huis op het programma.Opstelling

Serge, Jeroen, Ruben (45' Ulrich), Joery, Kevin, Karl, Dimitri, Marco (55' Vincent), Mathieu, Thomas (45' Roeland), Johan (80' Iani)

 

 

Kaarten

Ulrich (geel)

 

 

Doelpunten

1-0: Thomas

2-1: Mathieu -> Roeland

VK Palamos - KSK De Duif: 1-3

Posted by Mathieu on January 26, 2016 at 3:15 AM Comments comments (0)

Verslag door Johan:

Twee weken na onze stuntzege op het veld van eerstereekser Bosdam, moesten onze duiven naar het verrassend voorlaatst geklasseerde Palamos. Een vriesweek was deze wedstrijd vooraf gegaan maar ook al vroor het gelukkig niet deze zaterdag, door de dooi en de regen lag het brede veld er zeer zwaar bij.

 

Het leek onze jongens allemaal niet veel te deren, want we namen de wedstrijd direct in handen. Vanuit een sterke en harde verdediging werd er geprobeerd te voetballen, ons middenveld en aanval namen ook de bovenhand van hun tegenstrevers en probeerden snel de diepte te zoeken. Veel grote kansen leverde dat niet direct op, maar bij de eerste grote kans stond er wel 0-1 op het bord. Het was Ruben die zich vrij maakte op links en de voorzet afleverde, Johan miste zijn controle maar de bal kwam wel bij de doorgelopen Mathieu en die twijfelde niet om de bal tegen de netten te duwen. We hadden de wedstrijd goed onder controle en via bij wijlen goed voetbal zorgden we voor het nodige gevaar. Zo zag Johan zijn vrije trap op de lat belanden en bleef de rebound van Mathieu tussen de knieën van de doelman zitten. Nog voor rust zorgde dat gevaar voor de dubbele voorsprong. Het was de bal vanop links van Johan die Mathieu bereikte, die won zijn duel met de keeper, en zo kon Ruben de bal in het lege doel leggen en voor de 0-2 tekenen. De tegenstander zette daar 2 schoten tegenover die telkens dichtbij de goal passeerden maar verder kwamen wij niet echt in de problemen.

 

In het begin van de tweede helft werd al snel duidelijk dat Palamos meer de aanval ging zoeken en namen ze toch enigzins de wedstrijd over. Zo moest Serge zich tonen 1 tegen 1 en kwam daarbij sterk als winnaar uit. Nadat die eerste druk wat aan het afnemen was, scoorde Palamos toch de 1-2. Het was een vrije trap van aan de linkerkant die Serge even op het verkeerde zette en zo in de verste hoek verdween. Werd het dan toch nog spannend en knokken? Nee en daar zorgde onze jongens vrij snel na het tegendoelpunt al voor. Bij de aftrap werd meteen de aanval gezocht en dat leverde paniek op bij de tegenstander, een inworp volgde vrij snel en de daaropvolgende scrimmage leverde een penalty op. De keeper trok Mathieu zijn been weg en na enig aarzelen floot de scheidrechter dan toch de elfmeter. Uitgelezen kans voor onze Captain om zijn seizoenstotaal aan te dikken en dit liet Marco dan niet na. Rustig in het hoekje, 1-3 en alles terug onder controle. De wedstrijd werd zwaarder door de staat van het veld, harder in de duels ook maar alles zeer fair. Onze duiven kregen nog een grote kans tot scoren via Ruben, maar die stuitte 1 tegen 1 met de doelman op een sterke save. Aan de andere kant bracht Anthony redding aan de lijn nadat we een corner niet direct weggewerkt kregen. Er werd nog geprobeerd te counteren maar de vermoeidheid speelde meer dan eens parten, zo stierven potentiële kansen wel eens vroege dood door een kleine onzuiverheid in de passing/voorzet. Zo bleef de stand 1-3 in ons voordeel.

 

Een verdiende en deugdoende zege voor De Duif, die volgende week een weekje rust krijgen en vrij zijn. Nadien terug met frisse moed verder gaan op dit elan en dan zullen er ongetwijfeld nog mooie resultaten volgen!

 

Opstelling

Serge, Jeroen (45' Kevin), Timothy, Joery, Pieter, Karl (60' Anthony), Dimitri, Marco, Mathieu, Johan, Ruben (80' Dylan).

 

Kaarten

geen

 

Doelpunten

0-1: Johan -> Mathieu

0-2: Mathieu -> Ruben

1-3: Marco (pen.)

FC Bosdam - KSK De Duif: 3-4 (beker)

Posted by Mathieu on January 12, 2016 at 5:35 AM Comments comments (0)

Verslag door Jeroen Poppe
Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde op het programma. Doordat Col-RMS A een forfait cadeau had gekregen moesten we vandaag vol aan de bak. Er moest minstens een punt gehaald worden tegen de het Bosdam van de eerste reeks.

 

Op het kustgras moest het gemakkelijk zijn om de bal van voet tot voet te laten gaan. Dat deden we dan ook en al in het openingskwartier vond Mathieu de vrijstaande Iani, die maakte er meteen 0-1 van.

 

Daarna vergaten we te voetballen en kroop er meer en meer afval in ons spel. Hierdoor kon Bosdam vrij gemakkelijk in de wedstrijd komen. Zeker wanneer Ruben de bal centraal achterin te kort inspeelde waardoor de bal bij een tegenspeler kwam. Die bedankte voor dit cadeautje en maakte er 1-1 van.

 

Na de goal was er niet veel beterschap in het spel, het vertrouwen was ver te zoeken bij De Duif. Mathieu moest meerdere keren achter verloren ballen hollen en op het middenveld kwamen we duidelijk een mannetje te kort. Bosdam deed er echter weinig mee, want onze keeper van dienst Serge moest niet echt wonderbaarlijke reddingen uit zijn handschoenen toveren .

 

Net voor rust kregen we echter een corner tegen. De bal valt in het pak en komt terecht bij Marco. Die tracht de bal weg te kegelen, maar krijgt hem op zijn scheenbeschermer. Gevolg: de bal gaat achter hem binnen.

 

De twee goals waren dan wel weer cadeautjes: de 2-1 ruststand was wel vrij verdiend.

 

Het praatje tijdens de rust van de coach had onze Duiven duidelijk weinig geïnspireerd, want er werd uit het zelfde vaatje verder getapt. Niet onlogische dan ook dat de 3-1 niet lang op zich liet wachten.

 

Niet veel later moest Serge wel gevat tussenkomen wanneer iemand van Bosdam de bal aan de 2e paal kreeg en Serge alles uit de kast moest halen om de bal uit zijn doel te ranselen.

 

Dit was blijkbaar voor De Duif het teken om ook een tandje bij te steken, want plots werden de duels wel weer gewonnen en de vrijstaande man wel gevonden.

 

De zoveelste diepe bal op Mathieu kwam nu wel aan en was niet zelfzuchtig toen hij de vrijstaande Marco zag staan. Die wist de weg al naar die goal en maakte dan ook de aansluitingstreffer. Het moet wel gezegd zijn, hij legde hem mooi naast de paal neer. 3-2.

 

Het geloof op een punt en de daarbij behorende volgende ronde in de Beker werd groter. Zeker omdat we wisten dat we de vorige wedstrijd ook op karakter uit een geslagen positie zijn teruggekomen.

 

Er werd duchtig gebruikgemaakt van onze snelheid voorin, want Vinnie was ingekomen voor Johan. Die was begrijpelijk een beetje gefrustreerd, want die moet je niet bestoken met lange ballen.

 

Mathieu was al enkele keren achter de verdediging opgedoken, maar stuitte telkens op de keeper. Tot hij de vrijstaande Vinnie vond, die legde achter naar de alleenstaande Dimi en die maakte er met een enig mooi schot 3-3 van.

 

Dit kon niet meer mis gaan, er stond wel nog een dik kwartier op de klok, maar Bosdam was met 10 te komen staan. Dit omdat een van hen naar huis moest van zijn vrouw.

 

We bleven naar voor drukken om Bosdam zo ver mogelijk van doel te houden. Dit lukte vrij aardig maar er moest toch voor elke meter geknokt worden. We konden er nog eens scherp uitkomen, doordat Dylan met een schijnmanoeuvre de Bosdam verdediging verwarde en Antony het straatje werd ingestuurd. Die legde af naar Karl die goed was gevolgd. Karl maakte de verlossende 3-4.

 

De Duif door na toch wel een stuntzege tegen Bosdam uit de eerste reeks. Dankzij deze driepunter eindigen we 3e in onze groep en mogen we het volgende ronde opnemen tegen De Kobekens.


Opstelling
Serge, Joery, Ruben (46'Anthony), Pieter, Kevin, Karl, Dimi, Marco, Mathieu (81' Dylan), Iani, Johan (60' Vincent).


Kaarten
geen


Doelpunten
0-1: Mathieu -> Iani
3-2: Mathieu -> Marco
3-3: Vincent -> Dimi
3-4: Anthony -> Karl

 

Chiro De Mops - KSK De Duif: 3-5

Posted by Karl on December 21, 2015 at 2:00 PM Comments comments (0)

Na een weekje rust mochten we opnieuw de wei in voor onze laatste wedstrijd van 2015. Wei is een correcte benaming voor het veld dat er hobbelig en zwaar bijlag. 
De voorbije jaren was Chiro één van de zwakke broertjes in onze reeks, ondertussen hebben ze zich versterkt en mochten ze toch niet onderschat worden.


Het begin van de wedstrijd was wat aarzelend, van in het begin werd het wel duidelijk dat het geen wedstrijd ging worden waarin veel vloeiende combinaties te zien zouden zijn, duels daarentegen wel. Vroeg in de wedstrijd moesten we noodgedwongen wisselen, na een botsing met Jeroen ging Ruben hinkend van het veld. Dimi kwam in zijn plaatst en mocht met Karl bikkelen op het middenveld, Marco schoof hierdoor een rij achteruit. 
Niet veel later kregen we geen corner, op de tegenaanval maakte Vincent een handbal. Jeroen was zijn muur nog aan het opstellen toen de scheids al floot, op die manier werd het een makkelijk doelpunt en keken we tegen een vroege achterstand aan. 
Wij zetten daar aanvankelijk niet veel tegenover, tenzij veel slordige passes. Via Kevin en Mathieu kregen we toch 2 kleine kansen, maar écht gevaarlijk waren die niet. Toch kwamen we op het kwartier langszij, een corner van Karl werd door onze captain binnengestoten met zijn dijbeen, 1-1. 
Kort daarna mocht Anthony op aangeven van Johan alleen op doel afgaan, maar hij had moeite met het veld en besloot onbesuisd over. Op één van de vele ballen in onze rug verdedigde Vincent aanvankelijk goed, maar daarna probeerde hij naar binnen te kappen, de spits van Chiro had dit goed doorzien en bracht hen opnieuw op voorsprong. 

Na een mooie combinatie kreeg Serge nog een mooie kans aangeboden, maar hij kreeg de bal net niet genoeg onder controle om gevaarlijk te zijn. Beide ploegen kregen nog een aantal kleine kansen, maar de 2-1 bleef op het bord staan tot aan de rust.


Met opgeheven hoofd kwamen we opnieuw het veld op, deze laatste wedstrijd van 2015 moesten en zouden we winnen. Achteraan hielden Serge, Joery, Marco en Kevin de boel goed gesloten en konden veel ballen onderscheppen, Jeroen voetbalde goed mee en zat er een aantal keer goed tussen. Aanvallend konden we in de tweede helft meer druk zetten en kreeg Chiro het beetje bij beetje moeilijker. Na een vrije trap probeerde de ingevallen Iani het met een knappe omhaal die geparreerd werd door de doelman, maar Dimi stond op zijn Marco's op de goede plaats om de rebound binnen te koppen, eindelijk de verdiende gelijkmaker! 
Pieter begon ook onder stoom te komen en begon aan één van zijn gekende rushes, ditmaal op de linker kant. Hij liep met de bal aan de voet zijn tegenstander 'los uit het wiel' en zette scherp voor, Anthony was goed naar de eerste paal gedoken en bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt. 


We namen Chiro verder bij de keel en sneden de adem langzaam af, bij één van de tegenstanders was dit zelfs 'tot spougens toe'. De wedstrijd zou op karakter gewonnen worden, en dat lieten we met heel de ploeg zien, er werd geknokt voor elk grassprietje, en dat waren er heus niet zoveel. 
Iani was zeer gretig ingevallen, de verdediging van Chiro had moeite om hem af te stoppen en hadden een aantal fouten nodig. De zoveelste fout was in het strafschopgebied, op die manier kon Marco zijn 2e van de namiddag binnenleggen.
Wanneer Chiro er toch eens doorkwam stond Jeroen paraat, hij zorgde er mee voor dat ze niet konden terugkomen. Wanneer ze hem toch eens konden passeren was er nog Dylan die de bal van de lijn kon redden. 
Een mislukte corner van Dimi kwam voor de voeten van Mathieu terecht, die joeg de bal tegen de netten en stelde zo de overwinning helemaal veilig. De 3-5 die Chiro nog kon maken was nog maar een voetnoot, onze 3 punten kwamen niet meer in gevaar.


Een wedstrijd waarin we het aanvankelijk moeilijk hadden, maar gaandeweg knokten we ons in de wedstrijd. Vaak verliezen we dit soort wedstrijden, maar nu wonnen we op karakter en, verrassend genoeg, op fysieke kracht. Knap gevochten gasten, op naar het nieuwe jaar!


Opstelling:
Jeroen, Serge, Joery, Ruben (16' Dimi), Kevin (80' Dylan), Vincent (61' Pieter), Karl, Dimi, Mathieu, Johan (61' Iani), Anthony.


Kaarten:
geen


Doelpunten:
1-1: Karl -> Marco
2-2: Dimi
2-3: Pieter -> Anthony
2-4: Marco (pen)
2-5: Dimi -> Mathieu

Sportif - KSK De Duif: 4-3

Posted by Mathieu on December 7, 2015 at 7:00 PM Comments comments (0)

Verslag door Mathieu Demoor

Afgelopen weekend stond de altijd iets meer beladen wedstrijd tegen Sportif Beveren op het programma.Maar liefst 4 Duiven (Pieter, Johan, Timothy en Dimitri) hebben in het verleden bij Sportif gespeeld.

Na een opwarming onder leiding van de plaatselijke stadionomroeper en zijn opzwepende 'Botsautomix vol. 2' werd de wedstrijd met enige vertraging op gang gefloten.

In het openingskwartier maakte Sportif meteen z'n ambities duidelijk. We hadden het zelf moeilijk om een voet aan de grond te krijgen en moesten toekijken hoe het balletje vlot rond ging.

Niet veel later stond het dan ook niet geheel verrassend 1-0. Een doorgebroken spits mocht (vanuit buitenspel?) alleen op doelman Jeroen afstormen. Niet zelfzuchtig werd de bal nog naar een gevolgde kompaan opzij gelegd (weer buitenspel?); die de bal maar voor het lege doel hoefde binnen te leggen.

Na de achterstand kwamen we beter en beter in de wedstrijd. Een voorzet van Mathieu werd door Ruben aan de 2de paal op de keeper getrapt; een aflegger van Mathieu naar de afgehaakte Johan werd naast getrapt.

Gelukkig kwamen we al bij al snel op gelijke hoogte. Na mistasten in de centrale as van Sportif mocht Karl van op links alleen op doel afgaan. Met een kruiselings schot nam hij de doelman te grazen.

Nog voor de koffie kwamen we op voorsprong toen Thomas van op rechts stevig uithaalde. De nochtans goed keepende thuisgoalie kon diens poging nog enigszins afweren, maar Karl was goed gevolgd om z'n 2de van de namiddag binnen te tikken.

Al bij al een terechte ruststand. Wim werd tijdens de rust vervangen door Timothy.

De 2de helft kon niet slechter beginnen. In enkele minuten tijd werd de hardbevochten voorsprong helemaal uit handen gegeven.

Een inworp van Sportif botste (al dan niet rechtstreeks) in doel: 2-2. Een fractie later mocht de vrijstaande spits van Sportif aanleggen: 3-2.

Alweer 2 minuten later verdween een afstandsschot met een boogje over Jeroen: 4-2. Deze tussenstand kwam als een mokerslag aan.Met nog bijna 40 minuten op de klok moesten we dus alles op alles zetten om toch minstens nog een punt uit de brand te slepen.

Het moet gezegd zijn, als team werd er echt geknokt. Een voorzet van Karl was net iets te hard/scherp voor Mathieu om aan de 2de paal om al duikend binnen te koppen.Kort hierna was het toch bingo.

Joery kon de bal met zijn linker laag voor doel brengen en het was Thomas die van kortbij kon binnentikken: 4-3. Iets na het uur werden Karl en Kevin vervangen door Serge en Vincent.

Sportif probeerde telkens op de counter de beslissende 5-3 te zoeken, maar werd regelmatig afgevlagd voor buitenspel.Jeroen speelde ook iets hoger zodat de lange ballen van Sportif in de kiem gesmoord werden.

Een kwartier voor het einde was de gelijkmaker ei zo na een feit. Een poging van Marco rolde tegen de paal en bij de daaropvolgende scrimmage werden meerdere pogingen net voor de doellijn afgeblokt.

Vincent mocht het wat later nog eens met zijn rechter net buiten de baklijn proberen, maar zijn schot ging naast.

Met de moed der wanhoop bleven we drukken. Thomas en Ruben probeerden ... tevergeefs. Helemaal in het slot kon Mathieu nog op een corner naar de verste paal koppen, maar de doelman zat goed in de hoek.

Zo bleef uiteindelijk de 4-3 score op het bord staan. Spijtig, want er zat echt meer in.

Al enkele wedstrijden na elkaar zit de mentaliteit goed. Vroeg of laat pakken we weer een driepunter; liefst al na het vrije weekend tegen (het fors versterkte) Chiro De Mops.


Opstelling:

Jeroen, Joery, Wim (45' Timothy), Pieter, Kevin (65' Vincent), Karl (65' Serge), Marco, Ruben, Mathieu, Thomas, Johan.


Kaarten:

Timothy: Geel


Doelpunten:

1-1: Karl
1-2: Karl
4-3: Joery -> Thomas

KSK De Duif - Col RMS B: 2-2 (wordt 5-0 FF)

Posted by Mathieu on November 24, 2015 at 9:30 AM Comments comments (0)

Verslag door Johan Verhaert

Een natte, koude zaterdagmiddag voor onze wedstrijd tegen Col RMS B. Een ploeg net onder ons in de stand, mits winst bleven we in het spoor van de bovenste ploegen terwijl verlies ons naar de bodem van het klassement kon trekken. Winnen was dus de boodschap en met Ulrich als gelegenheidscoach startten we nog eens in 3-5-2.In het begin van de wedstrijd was het zoeken voor beide ploegen maar waren de eerste kansen wel voor de bezoekers. Gelukkig voor ons konden we vandaag rekenen op een uitstekende Thomas Vinck, want tot 2x toe was hij de tegenstander de baas en hield hij de 0-0 op het bord. Nadat ook De Duif wat op zijn plooien kwam volgden ook de eerste kansen aan de overzijde, het schot van Karl was de eerste verwittiging. Toen een bal terugkwam uit het vijandelijke strafschopgebied, besloot Serge vanop ongeveer de middencirkel een lange stift. De bal verdween in de verste hoek en zo stonden onze jongens na iets van een 10 minuten 1-0 voor.Het spel speelde zich vooral af in het middenveld en kansen waren schaars, de duels geregeld hard. Op een zwabbberbal van Col RMS op vrije trap had Thomas wederom een goede redding in huis, toch was ook hij eraan voor de moeite toen de tegenstander even later vanuit de rechthoek uithaalde en zo voor de 1-1 tekende. Nog voor rust enkele kleinere kansjes voor de tegenstander en na een 1-2 tussen Serge en Vincent kan Serge nog een uithalen, nu zonder resultaat.

 

In de 2de helft probeerden we toch de wedstrijd naar ons toe te trekken en creeërden we enkele goede kansen. Zo was Iani net te laat op een voorzet, had Roeland een goede kans na uittrap van Thomas maar was de grootste kans voor onze captain. Maar Marco traptte de wenkende kans huizenhoog over van in de kleine rechthoek. Zoals de voetbalwet voorschrijft krijgt de ploeg die zijn kansen niet afmaakt het deksel op neus en zo geschiedde, na 55 minuten keken we ineens aan tegen een 1-2 acherstand. De match werd bitsiger en geregeld ontsierd door opstootjes en fouten, de scheidsrechter werd daarentegen lakser en lakser en ontnam ons voor de zekerheid ook nog maar weer eens een overduidelijke penalty.Maar niet getreurd, ook aan de andere kant werd er fantasierijk gefloten en werd op de rand van onze 16 geen fout gefloten maar wel een schwalbe. Even later een diepe bal van Marco op Roeland die eigenlijk net buitenspel liep maar die liet op het allerlaatste moment de bal dan toch maar aan Mathieu en die zorgde voor de oververdiende 2-2. Het maaktte de match er niet mooier op en nadat Col RMS na een slag in het gezicht wegkwam met geel, werd de match nooit meer een voetbalwedstrijd. De wind speelde zijn rol door elke uittrap van Thomas richting weiland te sturen en de tegenstander had alleen nog maar oog voor de speler ipv de bal.


Een tiental minuten voor het einde was het hek helemaal van de dam toen een opstootje aan de achterlijn uitmonde in een knokpartij omdat sommige Col RMS spelers zich Mike Tyson waanden. De wedstrijd werd stilgelegd, rode kaarten werden uitgedeeld en een verslag werd opgemaakt door de scheidsrechter. Niet echt het einde waar we op gewacht hadden, 3 punten op het veld had mooier geweest maar nu blijkt dat we de wedstrijd toch winnend hebben afgesloten met 5-0 forfaitcijfers.

 

 

Nu een weekje rust en dan alles op de wedstrijd tegen Sportif Beveren!

 

Opstelling

Thomas, Kevin, Joery (45' Pieter), Serge, Mathieu, Marco, Dimi, Ruben (45' Johan), Karl, Vincent (45' Roeland), Iani

 

Doelpunten

1-0: Vincent -> Serge

2-2: Marco -> Mathieu


Rss_feed