KSK De Duif

Land van Beveren
Reeks 3

Nieuws

FC Bosdam - KSK De Duif: 3-4 (beker)

Posted by Mathieu on January 12, 2016 at 5:35 AM

Verslag door Jeroen Poppe
Vandaag stond de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde op het programma. Doordat Col-RMS A een forfait cadeau had gekregen moesten we vandaag vol aan de bak. Er moest minstens een punt gehaald worden tegen de het Bosdam van de eerste reeks.

 

Op het kustgras moest het gemakkelijk zijn om de bal van voet tot voet te laten gaan. Dat deden we dan ook en al in het openingskwartier vond Mathieu de vrijstaande Iani, die maakte er meteen 0-1 van.

 

Daarna vergaten we te voetballen en kroop er meer en meer afval in ons spel. Hierdoor kon Bosdam vrij gemakkelijk in de wedstrijd komen. Zeker wanneer Ruben de bal centraal achterin te kort inspeelde waardoor de bal bij een tegenspeler kwam. Die bedankte voor dit cadeautje en maakte er 1-1 van.

 

Na de goal was er niet veel beterschap in het spel, het vertrouwen was ver te zoeken bij De Duif. Mathieu moest meerdere keren achter verloren ballen hollen en op het middenveld kwamen we duidelijk een mannetje te kort. Bosdam deed er echter weinig mee, want onze keeper van dienst Serge moest niet echt wonderbaarlijke reddingen uit zijn handschoenen toveren .

 

Net voor rust kregen we echter een corner tegen. De bal valt in het pak en komt terecht bij Marco. Die tracht de bal weg te kegelen, maar krijgt hem op zijn scheenbeschermer. Gevolg: de bal gaat achter hem binnen.

 

De twee goals waren dan wel weer cadeautjes: de 2-1 ruststand was wel vrij verdiend.

 

Het praatje tijdens de rust van de coach had onze Duiven duidelijk weinig geïnspireerd, want er werd uit het zelfde vaatje verder getapt. Niet onlogische dan ook dat de 3-1 niet lang op zich liet wachten.

 

Niet veel later moest Serge wel gevat tussenkomen wanneer iemand van Bosdam de bal aan de 2e paal kreeg en Serge alles uit de kast moest halen om de bal uit zijn doel te ranselen.

 

Dit was blijkbaar voor De Duif het teken om ook een tandje bij te steken, want plots werden de duels wel weer gewonnen en de vrijstaande man wel gevonden.

 

De zoveelste diepe bal op Mathieu kwam nu wel aan en was niet zelfzuchtig toen hij de vrijstaande Marco zag staan. Die wist de weg al naar die goal en maakte dan ook de aansluitingstreffer. Het moet wel gezegd zijn, hij legde hem mooi naast de paal neer. 3-2.

 

Het geloof op een punt en de daarbij behorende volgende ronde in de Beker werd groter. Zeker omdat we wisten dat we de vorige wedstrijd ook op karakter uit een geslagen positie zijn teruggekomen.

 

Er werd duchtig gebruikgemaakt van onze snelheid voorin, want Vinnie was ingekomen voor Johan. Die was begrijpelijk een beetje gefrustreerd, want die moet je niet bestoken met lange ballen.

 

Mathieu was al enkele keren achter de verdediging opgedoken, maar stuitte telkens op de keeper. Tot hij de vrijstaande Vinnie vond, die legde achter naar de alleenstaande Dimi en die maakte er met een enig mooi schot 3-3 van.

 

Dit kon niet meer mis gaan, er stond wel nog een dik kwartier op de klok, maar Bosdam was met 10 te komen staan. Dit omdat een van hen naar huis moest van zijn vrouw.

 

We bleven naar voor drukken om Bosdam zo ver mogelijk van doel te houden. Dit lukte vrij aardig maar er moest toch voor elke meter geknokt worden. We konden er nog eens scherp uitkomen, doordat Dylan met een schijnmanoeuvre de Bosdam verdediging verwarde en Antony het straatje werd ingestuurd. Die legde af naar Karl die goed was gevolgd. Karl maakte de verlossende 3-4.

 

De Duif door na toch wel een stuntzege tegen Bosdam uit de eerste reeks. Dankzij deze driepunter eindigen we 3e in onze groep en mogen we het volgende ronde opnemen tegen De Kobekens.


Opstelling
Serge, Joery, Ruben (46'Anthony), Pieter, Kevin, Karl, Dimi, Marco, Mathieu (81' Dylan), Iani, Johan (60' Vincent).


Kaarten
geen


Doelpunten
0-1: Mathieu -> Iani
3-2: Mathieu -> Marco
3-3: Vincent -> Dimi
3-4: Anthony -> Karl

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments